FERFORJE MERDİVEN KORKULUĞU

Ferforje Merdiven korkuluğu; Yapılarda göze çarpan önemli dekoratif uygulamalardan biri de basamakları, galeri boşlukları, çatı aydınlatmalarında renkli vitrayların ışıldadığı, korkuluğu eşsiz ferforje süslemelerle bezenmiş merdiven alanlarıdır. Demir merdiven korkulukları en şık modelleri ve uygun fiyatları ve işini severek yapan uzman kadrosu ile Butik ferforje en ideal çözüm ortağınızdır

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

FERFORJE MERDİVEN KORKUĞU

Ahşap veya pirinç küpeşteli, düz ve dairesel merdiven korkuluğu, villa, malikâne, otel vb. yapıların en önemli unsurudur. Ferforje merdiven korkulukları, mekânın en değerli mücevheri adeta ihtişamın ve zarafetin simgesidir.

 Bu nedenle müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak merdivenleriniz için farklı modellerde korkuluklar tasarladık. Ferforje, Demir merdiven korkulukları, yüksek dayanıklılığı, sağlamlığı, şık görünümlü ve estetik olması nedeniyle tüm Dünya’da yaygın olarak tercih edilmektedir. Özel tasarım el işçiliği ile ürettiğimiz ferforje merdiven korkuluklarına cazip fiyat seçenekleriyle sahip olabilirsiniz

Demir merdiven korkulukları, çeşitli ebat ve farklı modellerde tasarlanır ve müşterilerin ihtiyaç ve isteğine göre farklı renklerde boyanır.

Isıtılarak şekillendirilen ferforje dövme demirden yüksek kalitede projenize özel olarak tasarlanmış, bütçenize uygun fiyatları ile sağlam, uzun ömürlü, şık merdiven korkulukları mekanlarınıza prestijli bir görünüm kazandırır.

Ürün gamımızda, farklı desenlerden oluşan sayısız tasarım mevcuttur Müşterimizin özel taleplerine göre tasarladığımız merdiven korkulukları uygun fiyat seçenekleriyle beğenilerinize sunuyoruz. Farklı modelleri, şık, prestijli görünümleri, güvenli ve uzun ömürlü olmaları nedeniyle ferforje tüm dünyada her zaman öncelikli tercihlerin arasındadır.

Ferforje merdiven korkuluk fiyatları

Merdiven korkuluklarında kullanılan ferforjenin fiyatı, kullanılan malzeme kalınlığı, işçilik yoğunluğu ve harcanan toplam mesai hesaplanarak belirlenir. Sade ve düz modeller yoğun işçilik içeren özel tasarım çalışmalara nazaran daha ekonomik seçenekler sunar.  Bir fincan kahve eşliğinde en uygun model ve en makul fiyat seçenekleri oluşturmak için sizleri atölyemizde ağırlamak isteriz.

Ferforje merdiven korkuluk

Ferforje/Demir, doğal dokusu ve kolay şekil alabilirliği sayesinde bulunduğu mekâna sıcak bir atmosfer katar. Üstelik demir, dayanıklı bir malzeme olması nedeniyle kullanımını vazgeçilmez hale getirir. Ayrıca isteğe göre farklı renklere de boyanabilir.

ferforje merdiven korkuluk modelleri

Yapısal özelliği bakımından demir, art nouveau, art deco, klasik ve modern tarza uygun modelleri kolaylıkla üretme imkanına sahiptir. Web sitemizde birbirinden farklı tarza ve estetiğe sahip modelleri inceleyebilirsiniz.

  • Ferforje merdiven korkuluk fiyatları
  • Demir merdiven korkuluk
  • Dubleks ev merdiven Korkuluğu
  • Merdiven korkuluk Modelleri

 

Ferforje merdiven korkuluğu yapımında kullanılan demir motifler
Ferforje merdiven korkuluğunun görkemli süslemelerinde geometrik desenler, s-c kıvrımlı formlar, stilize edilmiş yapraklar gibi pek çok motif kullanılır. Ferforje merdiven korkuluklarında bitkisel bezemelerden oluşmuş süslemelerle de karşılaşılır.
ferforje merdiven korkuluğu
Petit palas müzesi ferforje merdiven korkuluğu, Paris Fransa
Petit Palais (küçük saray), Fransa’da, Paris’in 8. bölgesinde yer alan bir sanat müzesidir. 1900 Exposition Universelle (“evrensel sergi”) için inşa edilen bu bina, Paris Güzel Sanatlar Müzesi‘ne (Musée des beaux-arts de la ville de Paris) ev sahipliği yapmaktadır. Petit Palais, Avenue Nicolas II’deki Grand Palais‘nin karşısında, günümüzün Winston-Churchill caddesinde yer almaktadır. Binanın diğer cepheleri Sen Nehri ve Şanzelize Caddesi’ne
bakmaktadır.
 merdiven korkuluğu
Farklı seviyeler arasındaki bağlantıyı ve düzenli aralıklı kademelere sahip eğimli yollara ” Merdiven ” denir. Merdivenler düşey sirkülasyon araçlarının en yaygın olanıdır.
ferforje merdiven korkuluğu: Merdivenler türlerine göre; iç ve dış merdivenler şeklinde iki gruba, iç merdivenlerde esas, yan, servis, yangın merdiveni, biçimlerine göre; düz kollu, düz kollu yamuk basamaklı, dönel ve kısmen dönel, eğimlerine göre; yatık, normal ve dik eğimli, yapımında kullanılan malzemelerin cinsine göre ise ahşap, betonarme, metal, taş ve karma merdivenler şeklinde beş gruba ayrılırlar.
Geleneksel Türk evlerinde merdivenler, dış sofalı eski tiplerde tamamen ve sofaya paralel konumdadır. Tek kollu ve genellikle sahanlıksızdır. Bu tipte merdiven sofa içine alındığında ise eğer ara kat varsa bir sahanlık yaparak o odaya giriş sağlarlar. Eğer ara kat yoksa merdivenler tek kolludur.
Merdivenlerin oda sıraları arasına alınması hali, orta ve iç sofalı tiplerde daha çok görülür. O zaman plan şemasında merdivende önemli rol oynamaya başlar.
Merdiven biçimi, çevre galerileri, korkuluk ve basamakları ile merdivenler evin ziyneti haline gelmişlerdir. Merdivenler evin strüktürüne uygun olarak ahşap veya kagirden yapılmışlardır.
Merdivenler iç ve dış olmak üzere ikiye ayrılır. İç merdivenler normal olarak dış hava koşullarına kapalıdır. Bunlar işlevlerine göre esas, yan, servis ve yangın merdivenleri şeklinde düzenlenirler.
Dış merdivenler ise tümüyle dış hava koşullarına açık bahçe, park gibi alanlarda uygulanan merdiven türüdür.
Merdivenlerin işlevlerini yerine getirebilmeleri için sağlamak zorunda oldukları koşulların nicelik ve nitelikleri biçimlerine, eğimlerine ve malzemelerine bağlıdır.
Merdivenler biçimlerine göre düz kollu, düz kollu yamuk basamaklı, kısmen döner ve döner olmak üzere dörde ayrılır. Bunların her biri tek , çift, üç ve dört kollu olabilir.
Düz kollu merdivenlerin belirgin özelliği çıkış hattının bir doğru ve tüm basamaklarının plandaki şeklinin dikdörtgen veya paralel kenar olmasıdır.
Binalarda kullanılan merdivenler eğim açılarına göre Yatık eğimli merdivenler, Normal eğimli merdivenler, Dik eğimli merdivenler olarak üçe ayrılır.
Dış merdivenler normalde yatık, iç mekanlarda ki esas merdivenler ise normal eğimli olmalıdır. Servis merdivenleri ile az yer kaplaması istenen diğer tüm iç merdivenler dik eğimli olabilir.
Merdivenler taşıyıcı kısım, kaplama ve korkuluk olmak üzere üç kısımdan oluşur ve bunların her birinde malzemelerin hemen hepsi kullanılabilir
Bir merdiven evi, merdiven kolu, basamak, rıht, sahanlık, merdiven yüksekliği, merdiven kovası, limonluk, korkuluk, küpeşte ve çıkış hattından oluşur.
Aynı doğrultudaki en az üç basamaktan oluşan merdiven boyuna ” merdiven kolu ” denir. Merdiven nişliği, kullanıcı sayısına göre saptanmaktadır
Merdiven basamakları arasındaki aynı yüksekliğe sahip dik yüzeye ” RIHT ” denir. Rıht yüksekliği, merdiven eğimine ve adım uzunluğuna bağlı olarak yüksekliklerine göre hesaplanmakta ve yapılacağı yerin özelliğine göre aşağıda verilen ölçülerin dikkate alınması gerekmektedir.
:Bir merdivenin iniş çıkış rahatlığı ve güvenliği; eğimi, rıht ve basamak boyutları ve adım uzunluğu arasındaki ilişkilere bağlıdır
Sahanlıklar merdiven kolları arasında düzenlenen döşeme parçalarıdır. Sahanlıklar iniş ve çıkış güvenliğini, katlara giriş ve çıkışları ve çok kollu merdivenlerin yön değiştirmesini sağlarlar.
Merdiven yüksekliği binalarda kat yüksekliği, yani döşeme üzerinden döşeme üzerine olan yüksekliktir. Üst üste gelen merdiven kolları arasındaki yüksekliğe de ” baş yüksekliği ” denir.
Merdiven boşluğu tarafında, basamağın üst ve ön kısmında yapılan çıkıntıya ” limonluk ” denir. Ayağın merdiven boşluğuna kaymaması ve merdivenin temizlenmesi sırasında su gibi sıvıların yanlardan aşağıya dökülmemesi için yapılır.
Emniyeti sağlamak için merdiven boşluğu tarafına ahşap, metal ve plastik plaka ve çubuklar, cam, mermer vb. gereçlerle korkuluk yapılır. Korkuluğun bağlantı çubukları basamaklara önden, yandan ya da üstten tespit edilir.
Korkuluğun üzerine, elle tutunarak rahat iniş ve çıkışı sağlayan, yüksekliği yaklaşık basamak ucundan 90 cm olan küpeşte oturtulur.
Küpeşteler genellikle 5~10 cm genişliğinde ahşap, metal ve plastik gibi gereçlerden profiller açılarak hazırlanır.
Ferforje merdiven modelleri: Geniş ve kaliteli binaların merdivenlerinde duvar tarafına da küpeşte konulabilir. Bu durumda küpeşte, duvar üzerine ya da duvar içerisine girecek şekilde tespit edilir. Korkuluklara gelecek yük, konutlarda 50 kg f/m, okul, hastane, sinema, mağaza, toplantı salonu vb. topluma açık yerlerde ise 100 kg f/m olarak alınmalıdır
Ferforje merdiven istanbul: Merdiven, farklı yüksekliğe sahip iki yüzeyi dik veya eğimli basamaklarla birbirine bağlayan yapıya verilen mimari isimdir. Merdivenler yapılarına göre dikey, yatay ya da dairesel forma sahip olabilirler.
Merdiven tanımı çok geniş olup yürüyen merdiven, yangın merdiveni yahut portatif merdivenler bu başlığa dahildir. İki katı birbirine bağlamak dışında belirli bir yüksekliğe erişmek için kullanılan taşınabilir basamaklardan oluşan alete de merdiven ismi verilir.
Bir merdivende basamak dışında güvenliği sağlamak amacıyla yanlarda tırabzan veya korkuluk adı verilen destek bulunur. Ancak her merdivende bir destek olma mecburiyeti yoktur.
Merdivenler düşey sirkülasyon araçlarının en yaygın olanıdır. Kullanım amacı, malzeme çeşidi ve tasarım şekline göre merdivenler farklı gruplara ayrılır.
Bir binanın dışında yer alan merdiven türü dış merdivenlerdir. Bina ya da ev içinde yer alan merdivenler de iç merdiven olup esas, yan, servis ve yangın merdiveni olmak üzere dörde ayrılırlar. Merdivenleri türlere ayırırken pek çok kriter göz önünde bulundurulur. düz kollu ve düz kollu yamuk basamaklı ya da döner ve kısmen döner merdiven türleri bulunur. Ek olarak eğimlerine göre normal, yatık ve dik merdiven türleri vardır
Merdivenler genel olarak yapı malzemesine göre modellere ayrılıdır. Bunlar malzemenin cinsine göre ahşap, betonarme, taş ve karma merdivenlerdir.
Merdivenler yapı malzemesine, biçimine ve eğimine göre pek çok türe ayrılırlar. Geleneksel Türk evlerinde merdivenler genellikle tek kollu ve ahşaptır. Bunun dışında tarihi yapılarda köşeli, devirli, burma ve asma merdiven örnekleri görülmüştür.
Gelişen teknoloji ile birlikte pek çok merdiven modeli üretiliyor. Bu modeller merdivenin malzemesine eğimine dek farklı özellikler taşıyorlar.
Malzemesine göre merdivenler ahşap, beton, taş ve karma olarak dörde ayırılır. Ahşap merdivenler klasik ve modern mimariye rahatlıkla uyum
Doğal dokusu ve kolay şekil alabilirliği sayesinde bulunduğu mekana sıcak bir ambiyans katar. Ahşabın hafif, sağlam ve hijyenik yapısı ahşap merdiveni her daim popüler kılar.
Ahşap merdivenler: Masif ahşap ya da meşe merdiven klasik stile çok uyan bir malzemedir. Nem, küf ve çürümeye karşı dayanıklı bir malzeme olması meşeyi vazgeçilmez kılar.
Ferforje merdiven isteğe göre farklı renklere boyanabilir ya da cilalı ve cilasız olarak kullanılabilir. Beton merdiven modeli genellikle ham beton olarak kullanılmaz.
Basamaklarda ahşap ve mermer gibi farklı kaplama malzemeleri bulunur. Taş merdiven türü ise genellikle dış merdivenlerde tercih edilir. Bahçe, teras gibi alanlarda dış mekanın doğal havasına uygun olarak taş merdiven yapılır.
Metal merdivenler modern ve minimalist stile çok uygun bir modeldir. Saydam yüzeyler mekana derinlik etkisi katarak görsel etkiyi kuvvetlendirir. Güçlendirilmiş paneller güvenlik açısından son derece dayanıklıdır
Merdivenler sadece yapı malzemesi değil, biçimlerine göre de farklılık gösterirler. Köşe sahanlıklı merdiven, tam döner merdiven ve çeyrek döner merdiven gibi modelleri vardır. Eğimlerine göre ise yatık eğimli, normal eğimli ve dik eğimli olmak üzere üçe ayrılırlar.
Merdiven yaptırmayı düşündüğünüzde çalışmak istediğiniz uzman size merdivenin modeli, şekli, küpeştesi ve malzemesine göre bir fiyat belirler. Malzeme ile birlikte merdivenin yüksekliği ve biçimi de önem taşır. Küpeşte türü de fiyatı doğrudan etkiler.
Merdivenle birlikte merdiven elemanları merdiven tasarımında önemli bir rol oynar. Bu elemanlar merdiven evi, merdiven kolu, basamak, rıht, sahanlık, merdiven kovası, limonluk, korkuluk ve küpeştedir.
Merdivenin güvenli olmasını sağlayan unsur korkuluk ve küpeştedir. Tıpkı merdivenin yapı malzemesi gibi korkuluk da ahşap, metal, plastik, cam ve mermer gibi çeşitli materyallerden üretilebilir.
Korkuluğun üzerine oturtulan küpeşte ise ahşap, metal ya da plastik gibi malzemelerden yapılır. Küpeşte ve korkuluk güvenlik dışında merdivenin görselliğini önemli ölçüde etkiler.
Evinize merdiven yaptırırken ilk dikkat etmeniz gereken husus merdiven için bırakılmış alanın genişliğini hesaplayarak basamak aralığı ve basamak genişliğini belirlemektir. Bu sayede merdiven tipine karar vermek daha kolay olur.
Merdiven için ayrılan alan dar ise dardan genişe doğru açılan basamaklar ile döner merdiven modeli tercih edilebilir. Merdiven alanı geniş ise düz basamaklı bir model eviniz için idealdir.
Düz merdivende görselliği kuvvetlendirmek için granit, mermer veya ahşap gibi malzemeler tercih edebilirsiniz. Yapı malzemesi merdivenin görünümünü büyük ölçüde etkiler. Örneğin meşe ağacından yapılmış bir merdiven klasik stilde dekore edilmiş bir eve çok yakışırken, rustik bir daire için ahşap, modern bir ev için de cam malzemesi uyumlu bir seçim olur.
Müstakil evler için merdiven tasarımı planlarken profesyonellere danışmak en doğru kararı vermenizi kolaylaştıracaktır.
Merdiven bakımı yapı malzemesinin çeşidine göre belirlenir. Merdiven mermer ya da cam ise farklı temizlik ürünleri ile bakımı sağlanır.
Metal bir merdivenin bakımı yüzeyinin cilalı ya da cilasız oluşuna göre değişir. Sert temizlik ürünleri yüzeye zarar verdiği için malzemeye göre temizlik ürünü satın alınmalıdır. Merdivenin dayanıklılığı ile ilgili kontroller için ise bir uzmandan yardım istenmelidir.

http://www.savfer.com