FERFORJE BİNA GİRİŞ KAPISI

Yapıdaki güçlü pozisyonu ile, mimarinin vazgeçilmez bir unsuru da ferforje bina giriş kapısıdır. Bir yapıda ilk göze çarpan unsur kapıdır. Bina kapısı yapımında genel olarak ferforje, demir ve ahşap kullanılır. Tüm kültürlerde giriş kapıları toplumun veya hane sahibinin kimliğini yansıtmaya yarayan önemli bir araçtır. Bina kapılarının üzerindeki kilit, tutamak, zil detaylarıyla sahip olunan kimliği yansıtma imkanı verir.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

FERFORJE BİNA GİRİŞ KAPISI

Bina Kapısı, evimizi ve bizi dış dünyadan koruyan en önemli parçalarından biridir. Bu nedenle müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak farklı modellerde demir bina kapıları tasarladık. Ferforje, Demir bina giriş kapıları, yüksek dayanıklılığı, sağlamlığı, şık görünümlü ve estetik olması nedeniyle tüm Dünya’da yaygın olarak tercih edilmektedir. Özel tasarım el işçiliği ile ürettiğimiz ferforje bina kapılarına cazip fiyat seçenekleriyle sahip olabilirsiniz

Demir Bina Kapı, çeşitli ebat ve farklı modellerde tasarlanır ve müşterilerin ihtiyaç ve isteğine göre farklı renklerde boyanır.

Isıtılarak şekillendirilen ferforje dövme demirden yüksek kalitede projenize özel olarak tasarlanmış, bütçenize uygun fiyatları ile sağlam, uzun ömürlü, şık apartman kapıları mekanlarınıza prestijli bir görünüm kazandırır.

Ürün gamımızda, farklı desenlerden oluşan sayısız tasarım mevcuttur Müşterimizin özel taleplerine göre tasarladığımız camlı demir kapılarını uygun fiyat seçenekleriyle beğenilerinize sunuyoruz. Farklı modelleri, şık, prestijli görünümleri, güvenli ve uzun ömürlü olmaları nedeniyle ferforje bina kapıları tüm dünyada her zaman öncelikli tercihlerin arasındadır.

 

Ferforje bina kapısı modelleri

Web sitemizde kendi tasarım ve uygulamalarımızın sergilendiği her amaca ve ihtiyaca yönelik kapı modellerini inceleyebilirsiniz.

Ferforje bina giriş kapısı fiyatları

Kapı fiyatları kullanılan malzeme kalınlığı, işçilik yoğunluğu ve harcanan toplam mesai hesaplanarak belirlenir. Sade ve düz modeller yoğun işçilik içeren özel tasarım çalışmalara nazaran daha ekonomik seçenekler sunar Bir fincan kahve eşliğinde, en uygun model ve en makul fiyatı oluşturmak için sizleri atölyemizde ağırlamak isteriz.

  • FERFORJE BİNA KAPILARI

  • FERFORJE APARTMAN KAPILARI

  • FERFORJE VİLLA KAPILARI

  • GARAJ KAPILARI

 

Demir bina kapısı modelleri

Bina kapısı yapımında kullanılan demir süslemeler
Ferforje bina kapılarının görkemli süslemelerinde geometrik desenler, s-c kıvrımlı formlar, stilize edilmiş yapraklar gibi pek çok motif kullanılır. Ferforje bina kapılarında bitkisel bezemelerden oluşmuş süslemelerle de karşılaşılır.

Mimaride Demir Bina  Kapısı

Kapı, yapıda güçlü bir mimari pozisyona sahiptir; yapıların adeta kartvizitleridir ve mimarinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Bir yapıda ilk eylem yapıya girişle başlar. Yapının kimliğini etkileyen bir öğe olarak ferforje, demir kapı, cephe kompozisyonunu tamamlayan unsurlardan biri olarak karşımıza çıkar. Kapının cephe üzerindeki konumu, simetrik/asimetrik oluşu, boyutları, biçim ve üslubu, bezemeleri ve daha birçok faktör yapıyı doğrudan etkilemektedir.

Tarihi Yapılarda Demir Kullanımı

ferforje bina giriş kapısı

Tarihi yapılarda demir malzemenin bir başka kullanım şekli de kafes, korkuluk ve parmaklık ile yine demirden yapılmış döküm ve dövme kapılar gibi çeşitli demir işlerini kapsamaktadır. Parmaklıkların bahçe, balkon, merdiven, pencere, sürgülü vitrin, rulolu vitrin ve markiz gibi çeşitli uygulama şekilleri mevcuttur. Bunun yanında ayrıca, Cami,
medrese, han gibi çeşitli anıtsal yapıların pencere açıklıklarında ve şadırvanlarındaki lokmalı ya da lokmasız pencere şebekeleri ve kubbe yolunun demir parmaklık ve tırabzanlarını da bu kapsamda sayılabilir.
Selçuklu ve Osmanlı dönemi demirci ustaları Tanzimat dönemine kadar (1839) genel olarak birbirine benzer özellikte lokmalı pencere parmaklıkları yani şebekeler, yapmışlardır.
Şebekeler, kare ya da yuvarlak kesitli demir çubukların dikey ve yatay yönde birbirini kesmesi ve bu kesişim yerlerine lokma adı verilen ve dövülerek biçimlendirilmiş olan, köşeleri kesilmiş küp şeklindeki (bazı örneklerde armut formunda) demirlerin yerleştirilmesiyle yapılmışlardır. Osmanlı döneminde bu tip parmaklıkların bronzdan yapılmış birçok örnekleri de mevcuttur (Şekil 19). Bu gibi demir parmaklık sistemleri üzerine, Avrupa’da yapılmış parmaklık örneklerinde olduğu gibi kıvrımlı yaprak ve sadeliği bozacak diğer başka süsler ilave edilmemiştir. Hazine, köşk, saray, kasır ve depo gibi korunması gereken yapıların kapıları genelde dökme demirden yapılmışken pencerelerine gayet sade demir parmaklıklar takılmıştır.
Yığma ya da ahşap tekniği ile inşa edilmiş sivil mimari örneklerin pencerelerindeki parmaklık sistemlerinde lokmalı bir strüktür sistemi pek kullanılmamıştır. Buradaki parmaklıklarda yatay yöndeki demir çubukların kesişim yerleri oyularak düşey demirler bu yarıklardan geçirilmiş ve birleştirme geçmeli şekilde sağlanmıştır

http://www.savfer.com