Image Alt

FERFORJE BALKON KORKULUĞU

Ferforje Balkon Korkulukları

Ürün gamımızda, farklı tarz ve desenlerden oluşan sayısız Ferforje Balkon Korkuluk tasarımı mevcuttur Müşterimizin özel taleplerine göre tasarladığımız Balkon Teras, Veranda Korkuluklarını uygun fiyat seçenekleriyle beğenilerinize sunuyoruz. Farklı modelleri, şık, prestijli görünümleri, güvenli ve uzun ömürlü olmaları nedeniyle ferforje  tüm dünyada her zaman öncelikli tercihlerin arasındadır.

Ferforje Balkon Korkuluğu; Her tarza uygun zengin modelleri ve uygun fiyatları ve kaliteli işçilikleriyle ferforje balkon korkulukları güvenliğinizi sağlamanın ötesinde mekanlarına önemli bir prestij de kazandırır. Sağlamlık ve güvenlik açısından demir, şüphesiz ki korkuluk yapımında kullanılan en uygun malzemelerin başında gelir. Demir işçiliğinin eşsiz formları ile korkuluklar yapıya prestijli bir görünüm kazandırır.

Balkonlarda kullanılan bir başka korkuluk tarzı da Fransız balkon korkuluklarıdır. Balkon, teras ve benzeri yerlerde düşmelere karşı güvenlik amacıyla konulan balkon korkuluğu pek çok tarihi yapıların, lüks malikane, villa ve otellerin cephelerinde kullanılmıştır.

 

FERFORJE BALKON KORKULUK MODELLERİ

Yapısal özelliği bakımından demir, art nouveau, art deco, klasik ve modern tarza uygun modelleri kolaylıkla üretme imkanına sahiptir. Ferforje/Demir, doğal dokusu ve kolay şekil alabilirliği sayesinde bulunduğu mekâna sıcak bir atmosfer katar. Üstelik demir, dayanıklı bir malzeme olması nedeniyle kullanımını vazgeçilmez hale getirir. Ayrıca isteğe göre farklı renklere de boyanabilir. Web sitemizde güvenlik görevlerinin yanı sıra bulundukları yerleri dekore etmek ve göze hoş görünmesini sağlamak amacıyla yapılan balkon korkuluklarının özgün, yeni ve çeşitli ferforje modellerini inceleyebilirsiniz.

 

FERFORJE BALKON KORKULUK FİYATLARI

Balkon korkuluklarında kullanılan ferforjenin fiyatı, kullanılan malzeme kalınlığı, işçilik yoğunluğu ve harcanan toplam mesai hesaplanarak belirlenir. Sade ve düz modeller yoğun işçilik içeren özel tasarım çalışmalara nazaran daha ekonomik seçenekler sunar. Balkon ve teras korkulukları ihtiyacınız için web sitemizden projenize uygun modelleri seçerek fiyatları hakkında bilgi isteyebilirsiniz.

 

FERFORJE BALKON KORKULUK ÖLÇÜLERİ

Ferforje balkon korkulukları çocukların parmaklığa çıkarak düşmelerini önlemek için basamak oluşturabilecek şekil ve motiflerden kaçınılmalıdır. Balkon korkuluk dikme çubuklarının aralıkları 11,5 cm’den büyük yapılmamalıdır. Korkuluklar, günlük yaşam esnasında yapılabilecek dayanma, abanma ve sarkmalar göz önünde bulundurularak düşmelere karşı emniyet açısından yükseklikleri 95 cm ile 105 cm olarak yapılır.

 

FERFORJE BALKON KORKULUKLARI TANIM:

Ferforje Korkuluklarının, güvenlik ve estetik amacıyla kullanıldığı diğer bir alan ise balkonlardır. Balkonlardaki ferforje korkuluklarına dayanma, abanma ve düşmelere karşı yüksekliklerinin 95 cm ile 105 cm, dikey çubukların arası 11,5 ila 13 cm civarında olmalıdır. Ferforje Balkon korkulukları özellikle çocukların parmaklığa tırmanmasını önlemek gayesi ile basamak oluşturabilecek şekil ve motiflerden kaçınılmalıdır.

Yapılarda demir malzemenin kullanımı kafes, ferforje korkuluk ve parmaklık ile yine demirden yapılmış döküm ve ferforje dövme kapılar gibi çeşitli ferforje ve demir işlerini kapsamaktadır. Ferforje pencere şebekeleri ve demir parmaklık, ferforje merdiven korkuluklarını, ferforje bahçe korkuluklarını, ferforje balkon korkuluklarını, ferforje giriş kapılarını, ferforje bahçe kapılarını, ferforje sundurma ve markizlerini da bu kapsamda sayılabiliriz. Anadolu’da demirci ustaları, ferforje pencere parmaklıkları olarak da tanımlanan şebeke modelini pek çok yapıda uygulamışlardır. Ferforje şebekeler, kare ya da yuvarlak kesitli demir çubukların dikey ve yatay yönde birbirini kesmesi ve bu kesişim yerlerine dövülerek biçimlendirilmiş, köşeleri kesilmiş küp şeklindeki lokma adı verilen demirlere yerleştirilmesiyle yapılmışlardır. Ülkemizde bu tip parmaklıkların bronzdan yapılmış birçok örnekleri de mevcut olup Avrupa’da yapılmış ferforje parmaklık örneklerindekiler gibi sadeliği bozacak kıvrımlı süsler kullanmak pek tercih edilmemiştir.

Hazine, köşk, saray, kasır ve depo gibi korunması gereken yapıların kapıları genelde ferforje dövme demirden yapılmışken pencerelerine gayet sade ferforje parmaklıklar takılmıştır. Süsleme demirciliği alanında ferforje dövme demir elemanlar ilk kez 18. yüzyıldan itibaren kullanılmaya başlanmıştır. Döküm tekniği, dövme yöntemine göre daha kolay olması nedeniyle ferforje demir kapı ve parmaklık üretiminde bu teknikten oldukça yararlanılmıştır. Batı dünyasında kilise, katedral ve şatoların Osmanlılarda da genellikle saray, kasır ve köşk gibi yapıların bahçe kapıları ve bahçe parmaklıkları çoğunlukla ferforje dövme demirden yapılmıştır. Gösterişli ve süslü bir karakter taşıyan bu ferforje elemanlar, batıdaki çeşitli mimari üslupların Osmanlı topraklarına girmesiyle organik ve kıvrımlı formlardan daha basit olanlara kadar bir geniş çeşitlilik gösterirler. Villa gibi müstakil konut türü yapıların, otel, han, ibadethane giriş ve bahçe kapıları ile merdiven korkulukları, bahçe korkulukları ve diğer yerlerinde ferforje dövme tekniği ile yapılmış ferforje demir kapıların ve ferforje parmaklıkların kullanımının yaygınlaşması yine 19. yüzyıldan sonra olmuştur. Burada düz ve kıvrık formdaki ferforje demir çubukların birbirlerine birleştirilmeleri, perçinleme ve bilezik ile bağlama şeklinde yapılmıştır. Bu gibi ferforje bahçe kapılarının yanında, 15. yüzyıla tarihlenen Osmanlı dönemine ait bazı yapılarda dövme yöntemi ile yapılmış ferforje bahçe kapı örneklerine günümüzde de karşılaşmak mümkündür

Pazt‒ Cum: 09:00 ‒ 18:00
Cmt: 09:00 ‒ 15:00
Paz: Kapalı

Baraj Yolu Caddesi Arzum Sokak No:45 Esenkent Dudullu OSB Ümraniye İstanbul Türkiye
+90 216 314 08 37
+90 532 613 17 80